Украинците освободиха стратегически важните села Озерное в Донецка област и Високополие в Херсонска област

Украинските бойци са взели много рашистки пленници

Издигането на украинското знаме
Издигането на украинското знаме Източник: Telegram

Украинските военни освободиха стратегически важното село Озерное в Донецка област от руските окупатори по време на контраофанзивна операция, докладва оперативното командване на ВСУ.

 

Бойци от стрелковия батальон на Националната гвардия заедно с 63-ти батальон на 103-та бригада на териториалната отбрана освободиха от рашистка окупация село Озерное, разположено на 32 километра източно от Славянск.

 

"Показахме на "Росгвардия"-та къде трябва да отидат и кой кораб трябва да последват. Освобождаваме земята си парче по парче, село по село. Победата ни следва. Слава на Украйна!", заявиха украински военни във видеообръщение от населеното място, над което отново се вее украинското знаме.

 

 

Селището Озерное в Донецка област е важно за въоръжените сили на Украйна, тъй като отваря пътя към железопътния възел в Лиман. Освен това освобождаването на Озерное създава плацдарм на брега на река Северски Донец, което позволява на украинските военни да развият контраатака.

 

Тази сутрин ВСУ издигнаха синьо-жълтото украинско знаме и над село Високополие в Херсонска област. Украинските бойци са взели много рашистки пленници. 

 

Още от "Светът"

Словакия предостави защита на лице, обвинено от Чехия, че води проруска кампания на влияние

Марчевски беше поставен в чешкия санкционен списък през март, след като разузнавателните служби на републиката съобщиха, че той управлява регистрирания в Чехия уебсайт "Гласът на Европа"

Прочетете повече прочетете повече

Тежки сблъсъци между пропалестински демонстранти и контрадемонстранти в кампуса на Калифорнийския университет в Лос Андж

Вчера полицаи с щитове за борба с безредиците нахлуха в кампуса на Колумбийския университет в Ню Йорк, за да разчистят барикадирали се студенти

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени