Украинците отблъснаха атаките на руските агресори около 13 селища и мощно удариха врага

През последното денонощие украинската авиация нанесе 14 удара по райони, където е съсредоточен противникът

Украински военни
Украински военни Източник: Telegram

През денонощието украинските войски удариха десетки райони на съсредоточаване на нашествениците, техните командни пунктове и позиции на войските. Освен това ВСУ отблъснаха руските атаки в районите на 13 населени места.

 

В доклада на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна към 06:00 ч. се съобщава, че авиацията на Силите за отбрана през текущото денонощие е нанесла 14 удара по противника райони за съсредоточаване, както и 4 удара по позициите му.зенитно-ракетни системи. Освен това украинските ракетчици и артилеристи са поразили 3 командни пункта, 2 позиции на руските ракетни войски и артилерия и 8 района на концентрация на живата сила на окупаторите.

 

"През изминалото денонощие подразделения на Силите за отбрана на Украйна отблъснаха атаките на нашествениците в районите на село Гряниковка, Харковска област", ​​съобщиха от Генералния щаб.

 

Освен това украинските защитници и защитници отблъснаха вражески атаки в районите на Стелмаховка в Луганска област и Спорен, Роздоловка, Весели, Бахмут, Клещиевка, Майорски, Водяное, Невелски, Красногоровка, Марьинка и Пречистовка в Донбас.

 

Още от "Светът"

Белият дом смята, че помощта на САЩ ще помогне на Украйна да извърши контраофанзива през 2025 г.

Посочвайки сценария за война през следващата година, съветникът на президента на САЩ по националната сигурност Джейк Съливан отбеляза, че Украйна възнамерява да "продължи напред, за да си възвърне територията, която руснаците й отнеха"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени