Украинците отново удариха Кримския мост, трафикът е преустановен

УНИАН и множество Telegram канали съобщават, че се е срутила част от автомобилния мост

Удареният Кримски мост
Удареният Кримски мост Източник: Telegram/Baza

Експлозии са разтърсиха през срещу понеделник Кримския мост, свързващ окупирания Крим с Русия, съобщават едновременно агенции от руската и украинската страна. Според руснаците съоръжението е било атакувано от морски съдове със взрив без екипаж, т. н. морски дронове.

 

Агенция УНИАН цитира ръководителя на окупационните руски власти Сергей Аксьонов, според когото движението по моста е спряно заради инцидент.

 

 

"Като отчетам създалата се ситуация, моля жителите и гостите на полуострова да се въздържат от пътувания през Кримския мост и от гледна точка на безопасността да избират алтернативни сухопътни маршрути през новите региони", заявява Аксьонов, цитиран от УНИАН. За атаката е бил уведомен Владимир Путин, твърди той. Очаква се екстрено събиране на Съвета за сигурност на РФ.

 

Руските Telegram канали съобщават за атака на ВСУ срещу моста към 3 през нощта. Нападението е осъществено в района на 145-та опорна колона на моста. Telegram каналът Baza съобщава се за двама загинали.

 

 

УНИАН и множество Telegram канали съобщават, че се е срутила част от автомобилния мост, докато желездопътният остава незасегнат, но и движението на влакове също е спряно за момента. В същото време в официално съобщение Министерството на транспорта на РФ твърди, че няма засегнати опорни колони на моста, повредено било само пътното платно.

 

Местните канали на TG съобщават, че преди това атаката на въоръжените сили на Украйна, предприета в началото на четвъртата нощ, може да е причина за извънредното положение, тъй като местните жители са чули звуците от експлозии по това време. Военни блогъри пишат за най-малко два взрива.

Още от "Светът"

Премиерът Денков от Киев: България осъжда агресора, нарушенията на международното право, зверствата и престъпленията сре

България уважава украинците, които се борят за своята свобода, уважава тези, които защитават европейския идеал за демокрация и няма да забрави онези, които са дали живота си за суверенитета си

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени