Украинците отново удариха Кримския мост, трафикът е преустановен

УНИАН и множество Telegram канали съобщават, че се е срутила част от автомобилния мост

Удареният Кримски мост
Удареният Кримски мост Източник: Telegram/Baza

Експлозии са разтърсиха през срещу понеделник Кримския мост, свързващ окупирания Крим с Русия, съобщават едновременно агенции от руската и украинската страна. Според руснаците съоръжението е било атакувано от морски съдове със взрив без екипаж, т. н. морски дронове.

 

Агенция УНИАН цитира ръководителя на окупационните руски власти Сергей Аксьонов, според когото движението по моста е спряно заради инцидент.

 

 

"Като отчетам създалата се ситуация, моля жителите и гостите на полуострова да се въздържат от пътувания през Кримския мост и от гледна точка на безопасността да избират алтернативни сухопътни маршрути през новите региони", заявява Аксьонов, цитиран от УНИАН. За атаката е бил уведомен Владимир Путин, твърди той. Очаква се екстрено събиране на Съвета за сигурност на РФ.

 

Руските Telegram канали съобщават за атака на ВСУ срещу моста към 3 през нощта. Нападението е осъществено в района на 145-та опорна колона на моста. Telegram каналът Baza съобщава се за двама загинали.

 

 

УНИАН и множество Telegram канали съобщават, че се е срутила част от автомобилния мост, докато желездопътният остава незасегнат, но и движението на влакове също е спряно за момента. В същото време в официално съобщение Министерството на транспорта на РФ твърди, че няма засегнати опорни колони на моста, повредено било само пътното платно.

 

Местните канали на TG съобщават, че преди това атаката на въоръжените сили на Украйна, предприета в началото на четвъртата нощ, може да е причина за извънредното положение, тъй като местните жители са чули звуците от експлозии по това време. Военни блогъри пишат за най-малко два взрива.

Още от "Светът"

Подслушвателни устройства бяха открити в зала, отредена за заседание на полското правителство

Полша е разпределителен транспортен възел за военните доставки на Запада за Украйна по време на съпротивата на Киев срещу продължаващата трета година руска инвазия и съответно Варшава е с повишено внимание за всякакви признаци на шпионска дейност

Прочетете повече прочетете повече

"Хамас" каза, че е приел египетско-катарското предложение за спиране на огъня с Израел

Изявлението на палестинската групировка дойде часове след като Израел нареди евакуация на град Рафах в очакване на сухопътна офанзива на израелските сили срещу палестинския град

Прочетете повече прочетете повече

Полша иска да поддържа възможно най-добри връзки със САЩ, независимо кой е на власт, заяви външният министър Радослав Ши

Посещението на Шикорски във Вашингтон целеше да му даде възможност да обсъди с американски официални представители двустранните отношения, въпросите на сигурността и войната в Украйна

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени