Украинците поразиха с дронове руски завод за производство на електроника за ракети

Това разказа пред РБК-Украйна представителят на украинското военно разузнаване ГУРМО Андрей Юсов

Горящият завод за ракетна електроника в Люберци
Горящият завод за ракетна електроника в Люберци Източник: Telegram

В руския град Люберци (Московска област) гори завод за производство на електроника за ракети. Пожарът е възникнал след сутрешната атака с дронове от страна на ВСУ. Това разказа пред РБК-Украйна представителят на украинското военно разузнаване ГУРМО Андрей Юсов. 

 

По информация на военния разузнавач, взривовете и последвалият пожар са в резултат на попадение с дронове, без да уточнява броя на безпилотните летателни апарати. 

 

"Собянин (кметът на Москва, бел. ред.) излъга - тяхната ПВО нищо не е свалила. Има пожар в Люберци, в Томилинския електронен завод. В него руснаците произвеждат електроника за ракети", разказа Юсов. 

 

Според изданието, операцията е подготвена и осъществена от ГУРМО. От украинското военно разузнаване запазват мълчание за своята причастност или непричастност. 

Още от "Светът"

ISW: Украйна ще може да стабилизира фронтовите линии през следващите месеци

Анализаторите на вашингтонския Институт за изследване на войната са на мнение, че добре обезпечените украински сили вероятно ще успеят да предотвратят оперативно значителен руски напредък по време на очаквания опит за лятна офанзива на Русия

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени