Украинците превзеха Купянск, по неофициална информация са освободили и Изюм от руска окупация

От Генералния щаб на ВСУ продължават оперативното мълчане и не коментират резултатите от контранастъплението на украинските защитници в Харковска област

Спецназовци от СБУ в Купянск
Спецназовци от СБУ в Купянск Източник: Telegram

За освобождаването на ключовия Купянск съобщи съветничката на председателя на Харковския областен съвет Наталя Попова. "Купянск – това е Украйна. Слава на ВСУ" написа Попова и публикува снимка на украински военнослужещи с националния флаг на фона на административната сграда на Купянск.

 

От Генералния щаб на ВСУ продължават оперативното мълчане и не коментират резултатите от контранастъплението на украинските защитници в Харковска област. В Купянск пристигнаха и спецназовци от ЦСО "А" на Службата за сигурност на Украйна (СБУ). 

 

 

Рускоезичните канали в Telegram съобщиха за падането на Изюм. "Изюм се предаде", "Изюм падна" и "Изюм беше предаден" са вариантите, с които различни Telegram канали обявяват случващото се около важния за изхода на Харковската контранастъпателна операция на ВСУ град. Засега липсват официални потвърждения от Киев и Москва.

Още от "Светът"

Жозеп Борел: Страните от ЕС трябва да изпратят на Украйна противоракетни системи

Имаме системи "Пейтриът", имаме противоракетни системи. Трябва да ги извадим от нашите казарми, където се намират и да ги изпратим на Украйна, където бушува война, добави той

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени