Украинците са освободили 2500 кв.км в Харковска област и създават "котел" за окупаторите в Изюм

За укрепване на руската групировка в района на окупираната Херсонска област, Москва е изпратила част от т. н. "кадировци"

Украински военни
Украински военни Източник: Telegram

Към 9 септември украинските сили са освободили около 2500 кв.км от територията на Харковска област в хода на своето контранастъпление. Това съобщи вашингтонският Институт за изследване на войната (ISW), цитиран от Интерфакс-Украйна.

 

Анализаторите на института отбелязват, че украинските сили са достигнали покрайнините на Купянск и настъпват към Изюм от северозапад, североизток и югоизток. В близките се очаква да бъдат прерязани всички руски наземни линии за връзка и снабдяване на окупаторите в Изюм. 

 

От ISW добавят, че ВСУ могат да разбият руските позиции около Изюм, ако прекъснат руските наземни линии за комуникация на север и юг от града. Украйнските войски продължават своето контранастъпление към Купянск и Изюм и предприемат мерки за изолацията на руската Изюмска войскова групировка.

 

По информация на ISW, Кремъл е изпратил войска и техника в Харковска област в отговор на ефективните украински операции. За укрепване на руската групировка в района на окупираната Херсонска област, Москва е изпратила част от т. н. "кадировци", Tik-Tok смешниците на диктатора Кадиров. 

 

Подразделението, наброяващо до 1300 души е формирано изцяло на етнически принцип, съобщи в утринната си сводка за състоянието по фронтовете на Украйна в събота Генералният щаб на ВСУ.

Руската армия 

Още от "Светът"

Украйна може в крайна сметка да се наложи да преговаря с Русия, каза представител на украинското разузнаване

Дори и да успее да изтласка руските сили обратно към границите - все по-далечна перспектива - това няма да сложи край на войната, цитира го сп. "Икономист"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени