Украинците са свалили над 300 ирански дрона Shahed-136

Балистичните ракети "Искандер", с които Русия тероризира цивилното население, също са в сериозен дефицит

Ирански дронове Shahed-136 (Шахед)
Ирански дронове Shahed-136 (Шахед) Източник: Telegram

От 13 септември до днес украинските въоръжени сили са свалили над 300 ирански дрона Shahed-136. Това съобщи на брифинг говорителят на командването на украинските ВВС Юрий Игнат, цитиран от Интерфакс-Украйна.

 

Игнат комантира, че Русия все по-рядко използва дронове-камикадзе Shahed-136, защото запасите й свършват. 

 

"Засега не ни е напълно ясно колко дрона Shahed-136 е получила Русия (...) Говори се, че Русия е поръчала 2400, но няма информация колко от тях са пристигнали и дали (Иран, бел. ред.) е способен да ги произвежда в такова количество, което Русия желае", добави той. 

 

Юрий Игнат допълни, че и балистичните ракети "Искандер", с които Русия тероризира цивилното население, вече са в сериозен дефицит. 

 

"Другите ракети - те също вече са дефицитно оръжие за държавата-терорист, тъй като с тях се нанасят удари основно по критическа инфраструктура. Вече дори и стратегически ваажни военни обекти не са интересни на врага", подчерта Игнат. 

 

Той добави, че Русия все още има достатъчно голямо количество ракети Х-22, а така също и хиляди ракети за ЗРК С-300.  

 

Още от "Светът"

Руските терористи атакуваха енергийна инфраструктура в три украински области - ударени са четири топлоелектрически центр

Властите в Киев обявяват, че Украйна е загубила 80 процента от енергията си, произвеждана в топлоелектрическите централи, и около 35% от продукцията на водноелектрическите централи

Прочетете повече прочетете повече

Русия загуби оръжейния пазар на Индия, на който доминираше повече от половин век

Според SIPRI общият износ на оръжие от Русия е спаднал с 53% между 2014-2018 г. и 2019-2023 г. За първи път Русия е на трето място в световната класация на износителите на оръжие, зад Франция.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени