Украинците ще отвоюват окупирания град Лиман до 72 часа, прогнозира ISW

Огънят на украинската артилерия достига бягащите през глава подразделения на врага по пътя към Торское

Украинска артилерия
Украинска артилерия Източник: Telegram

Украинските войски ще си отвоюват до 72 часа град Лиман в Донецка област, където дори по думите на кремълските пропагандисти, групировката на ВС на РФ е попаднала в "оперативно обкръжение". Това прогнозира в редовния си отчет Вашингтонският институт за изучаване на войната (ISW).

 

Рашистите заявяват, че към 30 септември все още контролират един от пътищата към село Торское, докато ВСУ са завзели пътя Дробишево-Торсокое в района на селището Ставок. 

 

В същото време, доколкото може да се съди от публикувани в социалните мрежи видеа, огънят на украинската артилерия достига бягащите през глава подразделения на врага по пътя към Торское. 

 

Според публикации на военни блогаре, украинската артилерия продължава да блокира единствената останала възможност за изтегляне на рашистките сили по пътя Кременая-Торское.

Още от "Светът"

Испания подозира, че писмата бомби са свързани с руската инвазия в Украйна

Писмата бомби бяха изпратени на видни испански политици, на посолствата на Украйна и САЩ в Мадрид, на сателитен център на ЕС в база на испанските ВВС, както и на испанска отбранителна компания, доставяла военна техника в Украйна

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени