Украинците ще отвоюват окупирания град Лиман до 72 часа, прогнозира ISW

Огънят на украинската артилерия достига бягащите през глава подразделения на врага по пътя към Торское

Украинска артилерия
Украинска артилерия Източник: Telegram

Украинските войски ще си отвоюват до 72 часа град Лиман в Донецка област, където дори по думите на кремълските пропагандисти, групировката на ВС на РФ е попаднала в "оперативно обкръжение". Това прогнозира в редовния си отчет Вашингтонският институт за изучаване на войната (ISW).

 

Рашистите заявяват, че към 30 септември все още контролират един от пътищата към село Торское, докато ВСУ са завзели пътя Дробишево-Торсокое в района на селището Ставок. 

 

В същото време, доколкото може да се съди от публикувани в социалните мрежи видеа, огънят на украинската артилерия достига бягащите през глава подразделения на врага по пътя към Торское. 

 

Според публикации на военни блогаре, украинската артилерия продължава да блокира единствената останала възможност за изтегляне на рашистките сили по пътя Кременая-Торское.

Още от "Светът"

Русия загуби оръжейния пазар на Индия, на който доминираше повече от половин век

Според SIPRI общият износ на оръжие от Русия е спаднал с 53% между 2014-2018 г. и 2019-2023 г. За първи път Русия е на трето място в световната класация на износителите на оръжие, зад Франция.

Прочетете повече прочетете повече

"Лвов е Украйна!", подчерта полският външен министър по повод руската пропаганда, че Полша има териториални претенции

Министърът отбеляза, че руските лидери и пропагандисти се опитват да настроят поляците и украинците едни срещу други, но няма да успеят

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени