Украинците удариха един от най-модерните руски кораби - носител на крилати ракети "Калибър"

Ген.-лейт. Микола Олешчук благодари и на зенитчиците за трите ракети "Искандер-К", свалени вечерта на 4 ноември

Ударът срещу един от най-модерните руски кораби в ЧФ е потвърден
Ударът срещу един от най-модерните руски кораби в ЧФ е потвърден Източник: Скрийншот/Telegram

Украинските ВВС са нанесли успешни удари по Керч и са поразили един от най-модерните кораби на Черноморския флот на Русия - носител на крилати ракети "Калибър". Това съобщи в Telegram генерал-лейтенант Микола Олешчук, командир на ВВС на ВСУ. "Потвърждавам", написа той в Telegram, цитиран от УНИАН.

 

По-рано той написа следното: "Надявам се, че още един кораб е последвал "Москва" (флагманът на ЧФ на РФ, потопен от украинските сили преди време, бел. ред.)".

 

"Докато чакаме официалното потвърждение на резултатите, още веднъж да благодаря на пилотите от тактическата авиация на ВВС за успешните удари с крилати ракети по инфраструктурата на корабостроителницата "Залив" в Керч, където беше разположен един от най-модерните кораби на Черноморския флот на Руската федерация, носител на крилатите ракети "Калибър", добави тогава той, цитиран от "Украинская правда".

 

Олешчук благодари и на зенитчиците за трите ракети "Искандер-К", свалени вечерта на 4 ноември.

Още от "Светът"

Украйна може в крайна сметка да се наложи да преговаря с Русия, каза представител на украинското разузнаване

Дори и да успее да изтласка руските сили обратно към границите - все по-далечна перспектива - това няма да сложи край на войната, цитира го сп. "Икономист"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени