Украинците удариха още един свръхценен руски самолет А-50

Това съобщи източник от ГУРМО

Украинците удариха още един свръхценен руски самолет А-50
Украинците удариха още един свръхценен руски самолет А-50 Източник: Колаж/УНИАН

Украинският удар с дрон по Таганрог преди няколк одни е бил ефективен - повреден е още един свръхценен и важен за руските агресори самолет А-50 (руски АУАКС), предназначен за радиолокационно откриване на далечни разстояния.

 

Тази информация е споделил източник от Главното управление за разузнаване на МО (ГУРМО) на Украйна пред сайта NV (New Voice). Според събеседника има информация, че поне един противников самолет А-50 е бил повреден в резултат на удара. 

 

Припомняме, че украинците вече унищожиха два руски самолета А-50. В края на февруари ръководителят на Главното управление за разузнаване на Министерството на отбраната на Украйна ген. Кирил Буданов заяви, че Руската федерация вече разполага само с шест такива самолета.

Цената на този тип самолети варира между $300 и $500 млн., в зависимост от срока на експлоатация и оборудването.

 

Kа 9 март украински дронове атакуваха територията на авиационния научно-технически комплекс "Таганрог Бериев" в Ростовска област на Руската федерация, на територията на който се ремонтират самолети А-50. 

Още от "Светът"

Руските терористи атакуваха енергийна инфраструктура в три украински области - ударени са четири топлоелектрически центр

Властите в Киев обявяват, че Украйна е загубила 80 процента от енергията си, произвеждана в топлоелектрическите централи, и около 35% от продукцията на водноелектрическите централи

Прочетете повече прочетете повече

Русия загуби оръжейния пазар на Индия, на който доминираше повече от половин век

Според SIPRI общият износ на оръжие от Русия е спаднал с 53% между 2014-2018 г. и 2019-2023 г. За първи път Русия е на трето място в световната класация на износителите на оръжие, зад Франция.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени