Украинците удариха руски военни складове и горивна база в Крим (ВИДЕО)

"Взето е решение за евакуация на населението в радиус от 5 километра от мястото на извънредната ситуация в пунктове за временно настаняване", каза назначеният от Москва шеф на окупационната администрация на временно окупирания Крим Сергей Аксьонов

Взривените руски складове за боеприпаси в Крим
Взривените руски складове за боеприпаси в Крим Източник: Скрийншот/Telegram

"Силите за отбрана на Украйна унищожиха горивна база и складове на руската армия във временно окупираното селище Октябърский край Симферопол. Слава на Въоръжените сили на Украйна", съобщават от Управлението за стратегически комуникации на ВСУ. 

 

 

 

Агенция УНИАН съобщи, че тази сутрин в социалните мрежи жители от временноокупирания Крим са разпространили видео от стълб с черен дим и взривове на редица обекти. 

 

В резултат на атака от украински дрон са се взривили боеприпаси в склад в Красногвардейския район на Кримския полуостров, заяви в Telegram назначеният от Москва шеф на окупационната администрация на временно окупирания Крим Сергей Аксьонов.

 

Движението по кримската железопътна линия е преустановено, за да се сведат до минимум рисковете след атака, допълни Аксьонов. "Взето е решение за евакуация на населението в радиус от 5 километра от мястото на извънредната ситуация в пунктове за временно настаняване", каза Аксьонов.

Още от "Светът"

Руските терористи атакуваха енергийна инфраструктура в три украински области - ударени са четири топлоелектрически центр

Властите в Киев обявяват, че Украйна е загубила 80 процента от енергията си, произвеждана в топлоелектрическите централи, и около 35% от продукцията на водноелектрическите централи

Прочетете повече прочетете повече

Русия загуби оръжейния пазар на Индия, на който доминираше повече от половин век

Според SIPRI общият износ на оръжие от Русия е спаднал с 53% между 2014-2018 г. и 2019-2023 г. За първи път Русия е на трето място в световната класация на износителите на оръжие, зад Франция.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени