Украинците удариха с дрон обекти в руската Тулска област (ВИДЕО)

Жители, цитирани от Telegram канала "Осторожно, новости", съобщават за кратер с диаметър 5 метра, както и трима ранени

Сгради в град Киреевск бяха ударени от украински дрон
Сгради в град Киреевск бяха ударени от украински дрон Източник: Telegram

Силна експлозия е избухнала в град Киреевски в руската Тулска област. Жители, цитирани от Telegram канала "Осторожно, новости", съобщават за кратер с диаметър 5 метра, както и трима ранени.   

 

 

Причината за експлозията е украинският дрон Ту-141 "Стриж", натъпкан с експлозиви. Това информира руската пропагандистка агенция ТАСС. 

 

 

По-рано беше съобщено, че този БЛА е безпилотен летателен апарат за оперативно-тактическо разузнаване. Казионните руски "Интерфакс"и РИА Новости също съобщха за инцидента.

 

 

"На 26 март в района на Киреевски избухна експлозия, в резултат на която бяха частично повредени три жилищни сгради. Двама души са получили леки наранявания, оказана им е медицинска помощ", се казва в съобщението.

 

Отбелязва се, че на място работят оперативни служби, организиран е кордон. От името на губернатора Алексей Дюмин ръководителите на правоприлагащите органи, председателят на Комитета по регионална сигурност на Тулска област заминаха за Киреевск, за да координират всички действия и да изяснят обстоятелствата на инцидента.

 

Към момента няма заплаха за сигурността на населението и инфраструктурата, съобщиха от комисията. Обстоятелствата около инцидента се изясняват, гласяха по-ранните съобщения. 

Още от "Светът"

"Хамас" каза, че е приел египетско-катарското предложение за спиране на огъня с Израел

Изявлението на палестинската групировка дойде часове след като Израел нареди евакуация на град Рафах в очакване на сухопътна офанзива на израелските сили срещу палестинския град

Прочетете повече прочетете повече

Полша иска да поддържа възможно най-добри връзки със САЩ, независимо кой е на власт, заяви външният министър Радослав Ши

Посещението на Шикорски във Вашингтон целеше да му даде възможност да обсъди с американски официални представители двустранните отношения, въпросите на сигурността и войната в Украйна

Прочетете повече прочетете повече

Белият дом смята, че помощта на САЩ ще помогне на Украйна да извърши контраофанзива през 2025 г.

Посочвайки сценария за война през следващата година, съветникът на президента на САЩ по националната сигурност Джейк Съливан отбеляза, че Украйна възнамерява да "продължи напред, за да си възвърне територията, която руснаците й отнеха"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени