Украинците удариха с дронове небостъргачи в Москва (ВИДЕО)

Според канала Telegram 112 един от дроновете се е разбил между 6 и 7 етаж на единия небостъргач. При втората сграда, съдейки по снимките, са повредени първите няколко етажа

Взрив по фасадата на небостъргач в Москва
Взрив по фасадата на небостъргач в Москва Източник: 24 SMI

Украинците удариха с дронове небостъргачи в Москва Два украински дрона са ударили два небостъргача в Москва, където са разположени правителствени учреждения. Въздушното пространство на Москва беше временно затворено в неделя, след като в района на столицата бяха свалени два безпилотни самолета.

 

Взрив по фасадата на небостъргач в Москва
Взрив по фасадата на небостъргач в Москва Източник: Скрийншот/Telegram

 

Руската държавна агенция се позова на столичните власти. Московското летище "Внуково" е затворено временно за излитащи и кацащи полети. Самолетите се пренасочват към други летища.

 

 

Службите за спешна помощ съобщиха и за експлозия в един от небостъргачите на московския квартал IQ, разположен в бизнес центъра "Москва сити". Сградата е била евакуирана, но инцидентът не е довел до жертви или сериозни щети. Кметът на Москва Сергей Собянин обаче разкри, че безпилотни самолети са поразили две сгради в бизнес центъра "Москва сити".

 

"Тази нощ е имало нападение от украински дронове. Леко са повредени фасадите на две офис кули в Сити. Няма жертви или пострадали", гласи публикация в официалния канал на московския кмет в Telegram.

 

 

Според канала Telegram 112 един от дроновете се е разбил между 6 и 7 етаж на единия небостъргач. При втората сграда, съдейки по снимките, са повредени първите няколко етажа.

 

Взривната вълна е отнесла от офиса документацията на Министерството на цифровото развитие, което се намира в правителствения комплекс в IQ-квартала на територията на "Москва сити".

 

Общо в Правителствения комплекс се помещават офисите на седем агенции и министерства, според уебсайта на IQ-квартала. По непотвърдена информация във въздушната зона на Москва е въведено временно ограничение за присъствието на всякакви летателни апарати във въздуха.

 

Още от "Светът"

Словакия предостави защита на лице, обвинено от Чехия, че води проруска кампания на влияние

Марчевски беше поставен в чешкия санкционен списък през март, след като разузнавателните служби на републиката съобщиха, че той управлява регистрирания в Чехия уебсайт "Гласът на Европа"

Прочетете повече прочетете повече

Тежки сблъсъци между пропалестински демонстранти и контрадемонстранти в кампуса на Калифорнийския университет в Лос Андж

Вчера полицаи с щитове за борба с безредиците нахлуха в кампуса на Колумбийския университет в Ню Йорк, за да разчистят барикадирали се студенти

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени