Украинците удариха с дронове руския град Воронеж

Целта на тази атака е военното летище Шилово

Бомбардираният Воронеж
Бомбардираният Воронеж Източник: Telegram

През нощта руският град Воронеж беше атакуван от дронове. Целта на тази атака е военното летище Шилово. Това съобщи УНИАН. Според руските медии всичките осем украински безпилотни летателни апарата са летели в неговата посока, пет са били свалени, а три са били потушени от електронна война. 

 

"Шрапнел от дронове падна в района на улиците "Теплична" и "Острогожская". Нанесени са щети на осем многоетажни блока и най-малко 35 апартамента. Навсякъде беше счупено стъкло, в една къща беше повреден електрически кабел", пише телеграмният канал Mash.

 

 

Най-голямото разрушение е в първия вход на къщата 6 А на улица "Тепличная" - повредени са 23 апартамента. В един от тях деветгодишно момиче е ранено в крака от останките на безпилотен летателен апарат. В момента руските оперативни служби оценяват районите, където са паднали отломките и всички последици от нападението.

Още от "Светът"

Полша иска да поддържа възможно най-добри връзки със САЩ, независимо кой е на власт, заяви външният министър Радослав Ши

Посещението на Шикорски във Вашингтон целеше да му даде възможност да обсъди с американски официални представители двустранните отношения, въпросите на сигурността и войната в Украйна

Прочетете повече прочетете повече

Белият дом смята, че помощта на САЩ ще помогне на Украйна да извърши контраофанзива през 2025 г.

Посочвайки сценария за война през следващата година, съветникът на президента на САЩ по националната сигурност Джейк Съливан отбеляза, че Украйна възнамерява да "продължи напред, за да си възвърне територията, която руснаците й отнеха"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени