Украинците удариха с най-мощната си атака Крим и Новоросийск (ВИДЕО)

Взривено е пристанището в Новоросийск, за което се твърди, че е най-голямото в Русия

Атака с дронове
Атака с дронове Източник: Telegram

Тази нощ окупираният Крим и Новоросийск (Краснодарска територия) попаднаха под масирана атака от украински безпилотни летателни апарати и военноморски дронове.

 

В 01:30 часа гаулайтерът на Севастопол Михаил Развожаев заяви, че руските военни се опитват да парират атаката на безпилотните летателни апарати с помощта на стрелково оръжие, съобщава УНИАН. Скоро в руския град изчезна осветлението. Развожаев обясни това с изключването  на част от оборудването в подстанция "Севастопол". Според него върху подстанцията са паднали останките от свалени дронове.

 

В 03:14 часа гаулайтерът Развожаев пише, че градът е атакуван само от дронове, но и от безпилотни катери. Към 04:00 часа атаката все още продължава.

 

 

Междувременно в Новоросийск се чуват експлозии. Руските Telegram канали пишат, че пристанището и петролното депо са атакувани. Местните жители съобщиха за най-малко 19 експлозии, те не стихват, пише Telegram каналът Astra.

 

В едно от видеата жена крещи, че пристанището в Новоросийск, което се смята за най-голямото пристанище в Русия, е "взривено". Няма интернет и ток в част от града.

 

Telegram каналът ВЧК-ОГПУ съобщава, че дронове са атакували терминала за мазут в Новоросийск и терминала "Транснефт".

 

Още от "Светът"

Християн Мицкоски се закле като премиер на РСМ и заплаши: Българският диктат няма да мине, докато съм на поста

Правителствената коалиция се състои от ВМРО-ДПМНЕ, албанската коалиция ВЛЕН/Вреди и движение ЗНАМ, които имат огромно мнозинство от 78 народни представители в 120-местния парламент

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени