Украинците удариха с ракети ATACMS Крим - експлозии и пожари в района на летище "Белбек" (ВИДЕО)

Блокиран е Кримският мост, руските агресори са обявили въздушна тревога

Балистични ракети, ракетен комплакс ATACMS
Балистични ракети, ракетен комплакс ATACMS Източник: US Army

През нощта на 15 май украинските военни атакуваха временно окупирания Крим с ракети ATACMS и дронове. Блокиран е Кримският мост, руските агресори са обявили въздушна тревога. 

 

Ударите с ATACMS по военното летище
Ударите с ATACMS по военното летище "Белбек" в Крим Източник: Telegram

Серия предупреждения и обяснения за ракетна атака се появиха в официалния Telegram канал на т.нар. "губернатор на Севастопол" Михаил Развожаев, назначен от режима на издирвания от Международния наказателн съд в Хага за систематично отвличане на украински деца руски диктатор Владимир Путин.

 

 

Развожаев твърди, че руската ПВО свалила "няколко ракети" в района на летище "Белбек" - оттам руснаците извършват атаки срещу Украйна. Това съобщава сайтът Главред.

 

Малко по-късно "губернаторът" съобщи за "отразена масирана ракетна атака" срещу Севастопол. Имало паднала ракета в жилищен район, уточнява се какво е положението. Според руското МО атаките са извършени с балистични ракети ATACMS.

 

 

Дали нещата стоят така, както ги описва Развожаев, тепърва ще се изяснява. Но вече има информация, която подсказва, че за пореден път руските военнопрестъпници в Севастопол не казват истината. Сателитни данни, разпространени от разузнавателна платформа OSINT сочат, че има три пожара на летище "Белбек" и че там, където са били насочени украинските ракети, вероятно е имало няколко базирани самолета.

 

 

"Тази нощ беше шумно в района на летище "Белбек". Основните взривове са станали малко преди 2 часа през нощта, като се предполага, че е действала и руската ПВО. След това в продължение на 15 минути е имало по-тихи експлозии, подобни на детонация на боеприпаси. Местните жители са видели пламъци. Втората вълна на удари продължи до 02:35 часа. Експлозии са чути в Евпатория и района на Бахчисарай. Групата за наблюдение "Кримски вятър" отбелязва на сателитни снимки три пожара на летище Белбек - в района на пистата и местата за паркиране на самолети. Да изчакаме сутрешните данни", съобщава украинският Telegram канал "Кримски вятър".

 

Още от "Светът"

Вандали взеха на прицел високоскоростната жп мрежа във Франция преди началото на Олимпийските игри в Париж

Държавният жп оператор Ес Ен Се Еф каза, че са били извършени палежи по линиите, свързващи Париж със западната, северната и източната част на страната

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени