Украинците удариха с ракети ключовия за Крим Чонгарски мост

Пътят през Чонгар е най-краткият маршрут от Крим към Мелитопол и по-нататък - към южния фронт, където украинската армия се опитва да напредне

Повреденият Чонгарски мост
Повреденият Чонгарски мост Източник: Twitter

Въоръжените сили на Украйна са нанесли удар с натовски ракети Storm Shadow по моста Чонгар и едноименното село в Херсонска област, съобщи 
членът на главния съвет на окупационната администрация на Запорожока област Владимир Рогов. Той заявява, че мостът е увреден от ракета.


В Twitter канала на Nexta се появиха и снимки от обстрелите. На тях се вижда, че единият от мостовете е изцяло разрушен, а другият е с огромни следи от атаките. 

 

 

Пътят през Чонгар е най-краткият маршрут от Крим към Мелитопол и по-нататък - към южния фронт, където украинската армия се опитва да напредне. Мостът над Чонгарския проток беше атакуван от Украйна и в края на юли.

 

Руският губернатор на Крим Сергей Аксьонов също съобщава, че въоръжените сили на Украйна са нанесли ракетен удар по моста Чонгар в северната част на полуострова.

 

Повреденият Чонгарски мост
Повреденият Чонгарски мост Източник: Twitter

Кримското Министерството на транспорта информира, че след ракетния удар работата на ГКПП "Джанкой" е временно спряна. Граничните пунктове "Армянск" и "Перекоп" работят нормално. За избягване на опашки е въведена промяна в пропускателния режим. През "Перекоп" минават само камиони, а през "Армянск" се допускат се леки автомобили и пътнически автобуси.

Още от "Светът"

Руските терористи атакуваха енергийна инфраструктура в три украински области - ударени са четири топлоелектрически центр

Властите в Киев обявяват, че Украйна е загубила 80 процента от енергията си, произвеждана в топлоелектрическите централи, и около 35% от продукцията на водноелектрическите централи

Прочетете повече прочетете повече

Русия загуби оръжейния пазар на Индия, на който доминираше повече от половин век

Според SIPRI общият износ на оръжие от Русия е спаднал с 53% между 2014-2018 г. и 2019-2023 г. За първи път Русия е на трето място в световната класация на износителите на оръжие, зад Франция.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени