Украинците удариха селища в руската Брянска област, орките са на тъмно

От украинската служба за сигурност заявиха, че това е предупреждение към руснаците за твърд реципрочен отговор, ако смятат отново да атакуват украинската енергетика

Еленергия, електрическа енергия
Еленергия, електрическа енергия Източник: Zonanews

Губернаторът на руската Брянска област Александър Богомаз в събота рано сутринта съобщи за атака от украинска страна, съобщава РБК.

 

"В резултат на нападение на украински (....) в село Погар е прекъснато електрозахранването. Няма жертви", написа ръководителят на региона в своя канал в Telegram. Богомаз добави, че на мястото работят оперативни и аварийни служби.

 

В Курска област приключиха възстановителните работи в подстанция в Беловски район, където украински дрон хвърли взривни устройства , съобщи областният управител Роман Старовойт в Telegram, цитиран от Интерфакс. "Електрозахранването в квартал Беловски е възстановено", пише той.

 

В петък сутринта Старовойт съобщи за атака на украински БПЛА срещу подстанция в селището Белая, близо но границата с Украйна, върху която са хвърлени две бомби. Запали се един от трансформаторите. Отцепени бяха пет населени места и болница.

 

От украинската служба за сигурност заявиха, че това е предупреждение към руснаците за твърд реципрочен отговор, ако смятат отново да атакуват украинската енергетика и да оставят Украйна през зимата на студено.

Между октомври 2022 г. и март 2023 г. Русия нанесе удари на далечни разстояния срещу националната енергийна инфраструктура на Украйна.

Още от "Светът"

Украйна и балтийските страни ще бойкотират срещата на ОССЕ в Скопие заради участието на Сергей Лавров

Присъствието на Лавров поражда риск "от легитимиране на един агресор, каквато е Русия, като пълноправен член на нашата общност от свободни страни, се казва в тяхно съвместно изявление

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени