Украинците удариха трето руско военно летище - този път в Курск

Припомняме, че на 5 декември неидентифицирани дронове удариха руски военни летища около Рязан и в базата "Енгелс"

В Курск дрон е ударил военно летище
В Курск дрон е ударил военно летище Източник: УНИАН

В Русия продължават загадъчните атаки срещу военни летища, от които излитат самолети, бомбардиращи украински градове. Това пише УНИАН. През нощта на 6 декември неизвестен дрон е атакувал летище в Курск.  Според информацията на губернатора на Курска област Роман Старовойт, в резултат на атаката се е запалил резервоар. 

 

 

"В резултат на атака с дрон в района на Курското летище е избухнал резервоал за гориво. Няма пострадали, Пожарът се локализира. Всички служби работят на мястото", заяви Старовойт. 

 

 

Очевидци дават различна информация и описват резултата от атаката на дрона като "мащабен пожар". Огънят от летището се вижда от няколко района в града. 

 

Припомняме, че на 5 декември неидентифицирани дронове удариха руски военни летища около Рязан и в базата "Енгелс". Последното летище е отдалечено от руско-украинската граница на 800 км.

 

Представителят на украинското военно разузнаване ГУРМО Андрей Юсов коментира, че за това, което се случва на територията на Русия, отговорност носи правителството на държавата-агресор. 

Още от "Светът"

Последни новини

Най-четени