Украинците унищожават руското военно летище в Липецк

Руските терористи евакуират 4 населени места

Пожар в руска база, ударена от украински дронове
Пожар в руска база, ударена от украински дронове Източник: Telegram

Тази нощ украински дронове атакуваха военно летище в Липецка област. В Telegram канали се появиха видеоклипове на мащабни пожари, чуват се звуците на мощни експлозии.

 

На територията на Липецкия район на Руска федерация се въвежда извънреден режим и е обявена евакуация на четири населени места. Губернаторът на Липецка област Игор Артамонов написа за това в Telegram. ГСтава дума за Копцеви, Федоровка, Яковлевка, Тинковка.

 

 

Артамонов не коментира взривеното военно летище, а акцентира върху  необходимостта спешните служби да "елиминират последиците от детонацията на експлозивни предмети". Всички тези населени места обаче се намират в близост до летището. По-късно губернаторът на Липецк поясни, че 416 семейства попадат в зоната на евакуация.

 

"Автобуси пристигнаха във всички населени места, за да евакуират жителите. На място работят аварийните служби, там е и ръководителят на общински район Липецк. В ход е проверка от врата на врата. Някои жители решиха да не напускат домовете си и да се скрият в мазета", каза той, цитиран от УНИАН

 

В нощта на 3 август Силите на отбраната атакуваха и военното летище Морозовск в Ростовска област на Руската федерация. Имаше удари по вражески складове, където, наред с други боеприпаси, се съхраняваха управляеми въздушни бомби (КАБ), с които Руската федерация тероризира Украйна.

 

 

В нощта на 6 август мощни експлозии гърмяха в няколко населени места в Курска област на Русия -  Суджа, Коренево, Лговски, Белевски, Курчатовски и Октябрски.

 

 

Още от "Светът"

Путин подписа указ за увеличаване числеността на руската армия до почти 2,4 милиона души

На правителството е възложено да предостави на Министерството на отбраната на Руската федерация бюджетни средства от федералния бюджет, необходими за изпълнението на този указ

Прочетете повече прочетете повече

Ранените цивилни в украинския град Харков при руска бомбардировка нараснаха на 30

Харков, вторият по големина град в Украйна, е разположен близо до руската граница и постоянно е подложен на атаки от руски бомби, ракети и безпилотни летателни апарати

Прочетете повече прочетете повече

Прокуратурата в Палермо поиска 6 г. затвор за Матео Салвини

Салвини е обвинен в отвличане поради забраната, наложена от него като вътрешен министър на 147 мигранти, намиращи се на борда на испанския кораб "Open Arms", да слязат на остров Лампедуза през август 2019 г.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени