Украинците унищожиха 300 руски орки, готвещи се за нападение в района на Майорск

Украинската авиация е нанесла 24 удара по райони със съсредоточаване на въоръжения и военна техника, а така също и по позиции на ПВО комплексите на противника

Украински военни
Украински военни

В района на Майорск в Донецка област Въоръжените сили на Украйна са унищожили около 300 руски окупатори, готвещи се за нападение. Това съобщи ГЩ на ВСУ. 

 

"В резултат на точкови удари на подразделенията от Силите за отбрана на Украна, в района на селището Майорск са унищожени около 300 окупатори, които са се готвили за поредно нападение", пищат от ГЩ.

 

В Чернопоповка, Луганска област, са унищожени около 20 рашистки бандити, а около 30 са получили различни ранявания. 

Заради нестабилната работа на санитарната авиация, липсата на готовност на медицинската инфраструктура в Белгородска област и стопроцентовата запълненост на болницата, противникът е принуден да евакуира ранените с автобуси в съседния Воронеж, се казва още в съобщението. 

 

Украинската авиация е нанесла 24 удара по райони със съсредоточаване на въоръжения и военна техника, а така също и по позиции на ПВО комплексите на противника. Свалени са два вражески щурмови самолета Су-25, един хеликоптер Ми-8 и един дрон. Украинските ракетни войски и стволна артилерия са поразили позиции на батареи с руски САУ и други важни военни обукти на противника. 

 

Още от "Светът"

"Лвов е Украйна!", подчерта полският външен министър по повод руската пропаганда, че Полша има териториални претенции

Министърът отбеляза, че руските лидери и пропагандисти се опитват да настроят поляците и украинците едни срещу други, но няма да успеят

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени