Украинците унищожиха руски команден пункт край Севастопол и ПВО поделение край Евпатория

Командирът на ВВС на Въоръжените сили на Украйна Микола Олешчук благодари на украинските пилоти за безупречната бойна работа по време на ударите по Крим на 4 януари

Украинска авиация
Украинска авиация Източник: Facebook

Въоръжените сили на Украйна обявиха, че ударът по временно окупирания Крим на 4 януари е бил ефективен. Това съобщи в Telegram Управлението за стратегически комуникации (Stratcom) на ВСУ.

 

"Днес, около 15.00 часа, въоръжените сили на Украйна удариха командния пункт на групата руски окупационни сили близо до Севастопол", се казва в съобщението.

 

 

Различни издания информираха по-рано днес за експлозиите в Севастопол и Евпатория на територията на временно окупирания Крим. Социалните мрежи съобщиха за ракетни удари в района на залива на Севастопол, както и за поразен радар в Евпатория.

 

 

Министерството на отбраната на страната агресор на Руската федерация съобщи за предполагаемото сваляне на 10 ракети над територията на Крим, обвинявайки Украйна за нападението.

 

Кримските Telegram канали твърдяха, че една от украинските ракети е ударила военно поделение в Севастопол, което е команден пункт за комуникации.

 

Командирът на ВВС на Въоръжените сили на Украйна Микола Олешчук благодари на украинските пилоти за безупречната бойна работа по време на ударите по Крим на 4 януари.

 

Той публикува видео за попадението на украинска ракета в Севастопол, както и публикация от социалните мрежи за поразяване на военно поделение за противовъздушна отбрана край Евпатория.

 

Още от "Светът"

Украйна може в крайна сметка да се наложи да преговаря с Русия, каза представител на украинското разузнаване

Дори и да успее да изтласка руските сили обратно към границите - все по-далечна перспектива - това няма да сложи край на войната, цитира го сп. "Икономист"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени