Украинците унищожиха свърталище на чеченци в Мелитопол, може би е загинал главатарят им и близък на Кадиров Мурад Саидов (ВИДЕО)

За мащабите на загубите на врага свидетелства фактът, че колите на "Бърза помощ", които са се отзовали са били събрани от целия град. Ранените са карани директно в Крим, защото в болниците на Мелитопол вече няма места

Унищожената руска база
Унищожената руска база

Късно през тази нощ украинските военни са ударили с РСЗО HIMARS по базата "Ловна спирка" в Мелитопол. Там е било разположено свърталище на стотици кадировци. След удара с реактивните системи за залпов огън се е разраснал огромен пожар, а под развалините са останали множество окупатори, съобщава РИА Мелитопол, цитирана от УНИАН. 

 

 

Убитите и ранени чеченски окупатори са били толкова много, че се е образувала цяла колона от автомобили на "Бърза помощ", които не са успели да приберат всички. За мащабите на загубите на врага свидетелства фактът, че колите на "Бърза помощ", които са се отзовали са били събрани от целия град. Ранените са карани директно в Крим, защото в болниците на Мелитопол вече няма места. 

 

РИА Мелитопол констатира, е в прекрасните условия на базата "Ловна спирка" са били разположени не редови военнослужещи от Чечения, а представители на висшето командване. 

 

"Абсолютно сигурно е, че в базата "Ловна спирка" са живеели руски окупатори. Там са почивали, отдавали са се на развлечения, хранили са се в ресторанта и са разпускали в сауната. очевидно е, че никой не би допуснал обикновени военнослужещи да живеят при подобни разкошни условия. Това означава, че след нощния удар може да се предположи, че ще има безвъзвратни загуби сред върхушката на окупационните подразделения в Мелитопол", подчертават от УНИАН

 

Мурад Саидов
Мурад Саидов Източник: УНИАН

По предварителна информация, най-големи загуби в резултат на удара по базата "Спирката на ловеца" са понесли кадировци. "Събощава се, че с голяма доза вероятнодн може би е ликвидиран и техния главатар, надзорникът и много близък на Кадиров Мурад Саидов", твърди РИА Мелитопол. 

Още от "Светът"

ISW: Украйна ще може да стабилизира фронтовите линии през следващите месеци

Анализаторите на вашингтонския Институт за изследване на войната са на мнение, че добре обезпечените украински сили вероятно ще успеят да предотвратят оперативно значителен руски напредък по време на очаквания опит за лятна офанзива на Русия

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени