Украинците унищожиха в Крим руски ПВО комплекси С-300 и С-400 за стотици милиони долари

Нито една от изстреляните от нас ракети не беше прихваната от "високоефективната" противовъздушна отбрана на противника, пишат от ГЩ на ВСУ

Унищожените С-400 и С-300 в Джанкой
Унищожените С-400 и С-300 в Джанкой Източник: Telegram

Силите за отбрана на Украйна успешно атакуваха руски зенитно-ракетен дивизион С-400 в района на Джанкой, както и два вражески зенитно-ракетни дивизиона С-300 край Чорноморске и Евпатория. Това съобщи Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна.

 

"Нито една от изстреляните от нас ракети не беше прихваната от "високоефективната" противовъздушна отбрана на противника. По-специално, в тези райони, след ударите на украинските ракетни сили, беше регистрирано незабавно спиране на радарите на комплексите С-300/С-400", се казва в доклада.

 

 

Освен това, както беше отбелязано, по-нататъшна детонация на боеприпаси е отбелязана и в трите области на пусковите позиции на зенитно-ракетните дивизии на Руската федерация.

 

"Благодарение на успешната бойна работа на Силите за отбрана, противовъздушната отбрана на руските нашественици в украинския Крим претърпя значителни загуби", отбеляза Генералният щаб.

Още от "Светът"

Принудително изплащат в рубли валутните сметки на руснаците в долари и евро

На 12 юни Московската борса беше включена в "черните списъци" на американското Министерство на финансите със своите ключови структури за разплащания - NCC и Националния депозитар за разплащания (NSD)

Прочетете повече прочетете повече

Според Пентагона използването на доставени от САЩ на Украйна оръжия не се ограничава до атаки на руски цели само в район

Ако Русия атакува или се готви да атакува от своя територия  Украйна, има логика да се позволи на Украйна да отвърне на огъня срещу силите, които я атакуват от другата страна на границата

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени