Украинците взривиха с дронове стратегически важен склад за боеприпаси в Брянска област (ВИДЕО)

В склада са се съхранявали боеприпаси, включително от Северна Корея, както и планиращи авиобомби (KAB)

Взрив на склад с боеприпаси
Взрив на склад с боеприпаси Източник: Telegram

 Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) атакуваха склад за снаряди в Брянска област с дронове, боеприпаси са детонирали, съобщава Telegram каналът "Брянска граница".

 

 

Атаката е потвърдена от Z-канали. "Двама майори" информира, че е имало детонация на боеприпаси в склад в град Карачев.

 

 

Ръководителят на Центъра за противодействие на дезинформацията (CPD) на Съвета за национална сигурност и отбрана (СНБО) на Украйна Андрий Коваленко твърди, че въоръжените сили на Украйна са ударили 67-ия арсенал на Главното ракетно-артилерийско управление на Министерството на отбраната на Руската федерация (ГРАУ), който е най-близо до фронтовата линия.

 

 

"В склада се съхраняваха боеприпаси, включително от КНДР, както и KAB (планиращи авиобомби). Отбелязвам, че те бяха частично съхранявани на открито", написа Коваленко.

 

Главното управление на Министерството на извънредните ситуации в Брянска област е заявило пред държавната пропагандистка агенция ТАСС, че в района на Карачевски е обявена общинска извънредна ситуация, свързана с детонация на експлозивни предмети.

Още от "Светът"

Тръмп е държал в скута си Путин - тайно му е предал дефицитни тестове за COVID в началото на пандемията

Разкритията са направени в най-новата книга на журналиста Боб Удуърд, който нашумя в целия свят с разкриването на аферата "Уотъргейт", довела до оставката на президента Ричърд Никсън

Прочетете повече прочетете повече

Русия плаща на бандити, за да сеят "хаос" в Европа, предупреждава шефът на британското контраразузнаване MI-5

Ръководителят на британската МI-5 Кен Маккалъм предупреждава, че Русия и Иран наемат престъпници на ниско ниво, които да предприемат саботажни мисии и атаки срещу дисиденти в Европа

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени