Украинците заляха Русия с дронове - горят хидроелектростанции и петролна рафинерия в Московска и Тверска област (ВИДЕО)

Ударени са обекти в 15 руски области

Пожар в руска рафинерия (снимката е илюстративна)
Пожар в руска рафинерия (снимката е илюстративна) Източник: ТАСС

ВСУ атакуваха с дронове обекти в 15 руски области. Бяха ударени две хидроелектростанции в Московска и Тверска област, както и московска петролна рафинерия.

 

 

Традиционно руските военни съобщиха, че всички дронове са свалени, но в руските Telegram канали се разпространяват множество видеоклипове на пожари в много региони. Конаковская хидроелектростанция и газоразпределителната мрежа Конаково горят в Тверска област след взривовете на украински дронове.

 

 

 В 7:30 ч. кметът на Москва Сергей Собянин пише, че руснаците продължават да отблъскват атаката.  Според Telegram канала Astra местните жители са забелязали "факла", която гори в рафинерията. Пожарът в рафинериятя в Москва получи максимално ниво на сложност според руските противопожарни служби.

 

 

Над територията на Курска област през нощта са "унищожени и прихванати" 46 дрона, над територията на Брянска област 34, над територията на Воронежка област - 28, над територията на Белгородска област - 14, 8 - над територията на Рязанска област, два - над Москва, 7 - над Московска област, 5 - над територията на Калужка област, 4 - над територията на Липецка област, 3 - над територията на Тулска област.

 

 

Твърди се, че още 2 дрона са били свалени над териториите на Тамбовска и Смоленска област, по 1 над териториите на Орелска, Тверска и Ивановска области.

Още от "Светът"

Путин подписа указ за увеличаване числеността на руската армия до почти 2,4 милиона души

На правителството е възложено да предостави на Министерството на отбраната на Руската федерация бюджетни средства от федералния бюджет, необходими за изпълнението на този указ

Прочетете повече прочетете повече

Ранените цивилни в украинския град Харков при руска бомбардировка нараснаха на 30

Харков, вторият по големина град в Украйна, е разположен близо до руската граница и постоянно е подложен на атаки от руски бомби, ракети и безпилотни летателни апарати

Прочетете повече прочетете повече

Прокуратурата в Палермо поиска 6 г. затвор за Матео Салвини

Салвини е обвинен в отвличане поради забраната, наложена от него като вътрешен министър на 147 мигранти, намиращи се на борда на испанския кораб "Open Arms", да слязат на остров Лампедуза през август 2019 г.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени