Украйна атакува руски петролни депа във временно окупирания Луганск (ВИДЕО)

Това съобщи отделът за стратегически комуникации на въоръжените сили на Украйна

Карта на атакуваната нефтобаза в Луганск
Карта на атакуваната нефтобаза в Луганск Източник: Скрийншот/Telegram

Украинските военни съобщиха днес, че са атакували петролни депа във временно окупирания от Русия украински град Луганск ден по-рано. "Вчера, 3 ноември 2023 г., Силите за отбрана извършиха "успешен огневи удар" по ГСМ складове, намиращи се в пределите на временно окупирания Луганск", съобщи отделът за стратегически комуникации на въоръжените сили на Украйна в Telegram, без да навлиза в повече подробности.

 

По-рано в понеделник руската държавна информационна агенция РИА Новости съобщи, че украинските войски са атакували нефтено депо там с бойни дронове. В доклада, който се позовава на поставени от държавата агресор Русия окупационни власти, се казва, че след атаката е избухнал пожар, но е бил потушен.

 

Още от "Светът"

Успехът на Путин в Украйна ще бъде бедствие за Запада, каза в САЩ полският външен министър

Държавният секретар на САЩ на свой ред заяви, че партньорите трябва да направят възможно "Украйна да може да стъпи на крака във военно, икономическо и демократично отношение за много години напред"

Прочетете повече прочетете повече

Премиерът Денков от Киев: България осъжда агресора, нарушенията на международното право, зверствата и престъпленията сре

България уважава украинците, които се борят за своята свобода, уважава тези, които защитават европейския идеал за демокрация и няма да забрави онези, които са дали живота си за суверенитета си

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени