Украйна атакува с дронове Москва и една от най-големите фабрики за производство на експлозиви

Местните съобщават за поне 7 взрива

Украински дронове удариха  в фабрика в Русия
Украински дронове удариха в фабрика в Русия Източник: 24 канал

През нощта на 20 октомври руските региони отново бяха атакувани от БЛА. Врагът съобщи за унищожаването на повече от сто дрона. Най-голям брой е регистриран в небето над Курска област, но дронове прелетяха и над територията на най-малко 6 други региона. Какво се знае за нощната атака срещу Русия, съобщава Канал 24.

 

 Отбелязва се, че 43 БЛА са били елиминирани над Курска област, 27 над Липецка област, 18 над Орловска област, 8 над Нижегородска област, 7 над Белгородска област, 6 над Брянска област и един над територията на Московска област.

 

По-специално, руснаците твърдят за нападение на територията на индустриалната зона в Дзержинск, в района на Новгород. Вероятно говорим за удар по една от най-големите фабрики за производство на експлозиви - завода "Свердлов". Боеприпаси, артилерийски снаряди и планиращи бомби се произвеждат в цеховете му. Местните съобщават за поне 7 взрива.

 

Още от "Светът"

Външното министерство в Сеул извика руския посланик, за да протестира срещу изпращането на севернокорейски войски в Руси

Ще отговорим съвместно с международната общност, като мобилизираме всички налични средства срещу действия, които застрашават основните ни интереси в областта на сигурността, отговори Сеул

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени