Украйна хакна кабеларките в Крим и пусна клип за контраофанзивата

От Министерството на отбраната в Киев заявиха днес, че няма да последва обявяване на началото на контраофанзивни действия от страна на нашите войници на фронта

Клипът на МО на Украйна по хакнатите кримски кабелни канали
Клипът на МО на Украйна по хакнатите кримски кабелни канали Източник: Скрийншот/Telegram

В окупирания Крим, в ефира на няколко от кабелните оператори на полуострова, е показано видеото на Министерството на отбраната на Украйна, че Украйна няма да обявява официално началото на контранастъплението си. Това съобщи "Украинска правда", като се позова на местни канали в Telegram. "Излъчванията на редица кримски кабелни оператори бяха прекъснати. Прекъсването на сигнала продължава", съобщават руските канали в Telegram.

 

 

"Няколко кабелни оператори в Крим са прекъснали сигнала, тъй като добри хора са хакнали телевизионната транслация", заявява от украинската Гранична служба.

 

 

Хакерите започнаха да излъчват видеоклипове на Министерството на отбраната вместо обичайните предавания и филми и сега кримчани знаят, че плановете обичат тишината.

 

От Министерството на отбраната в Киев заявиха днес, че няма да последва обявяване на началото на контраофанзивни действия от страна на нашите войници на фронта. "Плановете обичат тишината. Няма да има обявяване на началото", написа заместник-министърът на отбраната Анна Маляр.

Още от "Светът"

Жозеп Борел: Страните от ЕС трябва да изпратят на Украйна противоракетни системи

Имаме системи "Пейтриът", имаме противоракетни системи. Трябва да ги извадим от нашите казарми, където се намират и да ги изпратим на Украйна, където бушува война, добави той

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени