Украйна извърши през нощта мощна атака с дронове срещу Русия, съобщи източник от украинското военно разузнаване

Най-малко три енергийни подстанции и склад за гориво са били поразени в съвместна операция на Службата за сигурност на Украйна (СБУ),  военното разузнаване (ГУР) и специалните сили

Украински дрон
Украински дрон Източник: Getty Images

Украйна проведе мащабна атака с дронове срещу Русия през нощта, насочена към енергийни съоръжения, поддържащи руското военно-промишлено производство, заяви днес пред Ройтерс източник от украинското военно разузнаване.

 

Най-малко три енергийни подстанции и склад за гориво са били поразени в съвместна операция на Службата за сигурност на Украйна (СБУ),  военното разузнаване (ГУР) и специалните сили, каза източникът.

 

Губернаторът на руската Смоленска област днес съобщи, че украински дрон е ударил през нощта склад за гориво и го е подпалил, а атаката срещу регионалния център е била отблъсната, предаде Ройтерс.

 

Губернаторът Василий Анохин съобщи в социалната мрежа Telegram, че дронът е атакувал горивно-енергийния обект в Кардим в 2 ч. сутринта , като е поразил резервоар с гориво и смазочни материали. Пожарникарите са се справяли с пожар, добавя той.

Още от "Светът"

Украйна може в крайна сметка да се наложи да преговаря с Русия, каза представител на украинското разузнаване

Дори и да успее да изтласка руските сили обратно към границите - все по-далечна перспектива - това няма да сложи край на войната, цитира го сп. "Икономист"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени