Украйна към Запада: Дайте ни танкове, бойни самолети, далекобойна артилерия, системи за противовъздушна и ПВО

Киев призова ЕС, НАТО и Г-7 незабавно и значително да увеличат натиска върху Русия, по-конкретно като наложат нови тежки санкции

МВнР на Украйна
МВнР на Украйна Източник: Twitter

Украинското министерство на външните работи призова днес за съществено увеличаване на западната военна помощ за страната - ден след приключването на "референдуми" за анексиране от Русия на четири украински области, осъдени масово от международната общност.

 

"Украйна призовава ЕС, НАТО и Г-7 незабавно и значително да увеличат натиска върху Русия, по-конкретно като наложат нови тежки санкции и значително увеличат военната помощ за Украйна", пише в комюникето.

 

Украинското външно министерство поиска "танкове, бойни самолети, далекобойна артилерия, системи за противовъздушна и противоракетна отбрана".

 

Освен това комюникето приканва "всички държави и международни организации да осъдят незаконните действия на Кремъл във временно окупираните украински територии".

 

Проруските власти в украинските области Запорожка, Херсонска, Донецка и Луганска заявиха вчера, че повечето им жители са гласували за присъединяването им към Русия. Очаква се в близките дни  официален договор в този смисъл да бъде приет от руския парламент. 

Още от "Светът"

Словакия предостави защита на лице, обвинено от Чехия, че води проруска кампания на влияние

Марчевски беше поставен в чешкия санкционен списък през март, след като разузнавателните служби на републиката съобщиха, че той управлява регистрирания в Чехия уебсайт "Гласът на Европа"

Прочетете повече прочетете повече

Тежки сблъсъци между пропалестински демонстранти и контрадемонстранти в кампуса на Калифорнийския университет в Лос Андж

Вчера полицаи с щитове за борба с безредиците нахлуха в кампуса на Колумбийския университет в Ню Йорк, за да разчистят барикадирали се студенти

Прочетете повече прочетете повече

Законът за "чуждестранните агенти" в Грузия доведе до сблъсъци между протестиращите и полицията

Лидерът на основната опозиционна в Грузия Леван Хабеишвили бе набит при вчерашен протест срещу законопроекта за чуждестранните агенти в столицата Тбилиси

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени