Украйна към Запада: Дайте ни танкове, бойни самолети, далекобойна артилерия, системи за противовъздушна и ПВО

Киев призова ЕС, НАТО и Г-7 незабавно и значително да увеличат натиска върху Русия, по-конкретно като наложат нови тежки санкции

МВнР на Украйна
МВнР на Украйна Източник: Twitter

Украинското министерство на външните работи призова днес за съществено увеличаване на западната военна помощ за страната - ден след приключването на "референдуми" за анексиране от Русия на четири украински области, осъдени масово от международната общност.

 

"Украйна призовава ЕС, НАТО и Г-7 незабавно и значително да увеличат натиска върху Русия, по-конкретно като наложат нови тежки санкции и значително увеличат военната помощ за Украйна", пише в комюникето.

 

Украинското външно министерство поиска "танкове, бойни самолети, далекобойна артилерия, системи за противовъздушна и противоракетна отбрана".

 

Освен това комюникето приканва "всички държави и международни организации да осъдят незаконните действия на Кремъл във временно окупираните украински територии".

 

Проруските власти в украинските области Запорожка, Херсонска, Донецка и Луганска заявиха вчера, че повечето им жители са гласували за присъединяването им към Русия. Очаква се в близките дни  официален договор в този смисъл да бъде приет от руския парламент. 

Още от "Светът"

Испания подозира, че писмата бомби са свързани с руската инвазия в Украйна

Писмата бомби бяха изпратени на видни испански политици, на посолствата на Украйна и САЩ в Мадрид, на сателитен център на ЕС в база на испанските ВВС, както и на испанска отбранителна компания, доставяла военна техника в Украйна

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени