Украйна ликвидира любимеца на Кадиров Асвад Идрисов

Твърди се, че с него са загинали командирът на полка Гапур Дакалов, а също така и заместник-командирът на 4-ти взвод от спецполка на Рамзан Кадиров ст. сержант Али Бетишев

Асвад Идрисов
Асвад Идрисов Източник: Днепр Оперативный

На територията на Украйна по време на войната е убит капитанът от чеченската полиция Асвад Идрисов, командир на втора рота от специалния полк, кръстен на името на покойния чеченския лидер Ахмат Кадиров, съобщи сайтът "Кавказ.Реалии" с позоваване на Управлението за стратегически комуникации на армията на Украйна.

 

По данни на телеграм канала ВЧК-ОГПУ любимецът на Рамзан Кадиров е бил ликвидиран на 20 май. Твърди се, че с него са загинали командирът на полка Гапур Дакалов, а също така и заместник-командирът на 4-ти взвод от спецполка на Рамзан Кадиров ст. сержант Али Бетишев.

 

Руската страна не е потвърдила до момента загубите. "Асвад Идрисов е пропуснал занятията по топография в руския университет на спецназа в Гудермес и затова вече по правилния начин се е върнал у дома." – коментираха на страничката си във фейсбук администраторите от Управлението за стратегически комуникации.

 

Официално Чечения е признала само за 9 жертви във войната в Украйна до момента. Първо беше съобщено за смъртта на чеченските бойци Абдулбек Тарамов и Тимирлан Исаев. На 7 април информационната агенция "Чечня днес" публикува статия за връчването на наградите на роднините на още седем жертви: старши лейтенант Рахим Каимов, сержант Шахруди Автаев, ефрейтор Беслан Баталов, ефрейтор Нурди Висирханов, редник Асланбек Дудаев, редник Хезир Чупалаев и старши сержант на полицията Адам Болчиханов.

 

Данните за загубите, с които разполага "Кавказ.Реалии", са доста по-високи – смята се, че в Украйна са загинали около 60 местни жители на Чечения. В момента тази цифра може да е по-висока, докато военното разузнаване на Украйна съобщава за 100 убити бойци на Кадиров.

Още от "Светът"

Украйна може в крайна сметка да се наложи да преговаря с Русия, каза представител на украинското разузнаване

Дори и да успее да изтласка руските сили обратно към границите - все по-далечна перспектива - това няма да сложи край на войната, цитира го сп. "Икономист"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени