Украйна може да използва F-16 от Нидерландия, за да удари по руска територия, заяви нидерландският военен министър

Международното право не съдържа никакви ограничения за разстоянията, заяви Рубен Брекелманс

Изтребител F-16
Изтребител F-16 Източник: Pixabay

Украйна може да използва изтребители F-16, получени от Холандия, за нанасяне на удари по руски военни цели. Това заяви министърът на отбраната на страната Рубен Брекелманс, предава FREEДОМ.

 

Брекелманс отбеляза, че няма ограничения за обхвата. "Винаги сме казвали, че Украйна трябва да спазва международното право. А международното право не съдържа никакви ограничения за разстоянията. Той не престава да бъде валиден на границата или на 100 км от границата. Затова позволяваме на Украйна да използва F-16 за самоотбрана. Това може да е необходимо за прихващане на ракети или удари, например по руски летища, нейни военни цели", подчерта холандският министър на отбраната.

 

Припомняме, че днес, 17 октомври, президентът Володимир Зеленски е в Брюксел. На срещата на върха на лидерите на ЕС той представи план за победата на Украйна, който обяви предишния ден на заседание на парламента в Киев.

Още от "Светът"

Зеленски безкомпромисен: Или ще ни приемат в НАТО, или възобновяваме производството на ядрено оръжие

Украинският военен експерт Олег Жданов смята, че Украйна има научен и технологичен потенциал за създаване на ядрени оръжия от различни видове - както тактически, така и стратегически

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени