Украйна опита най-голямата атака с дронове към Москва от началото на войната

Московските летища спряха работа за няколко часа

Дронове
Дронове Източник: Depositphotos

11 дрона са изстреляни призори към Москва и свалени от ПВО в сряда сутринта, съобщи руското министерство на отбраната. Атаката е част от въздушна операция, която е била насочена общо към пет региона, сред които граничните Курска, Белгородска и Брянска област.

 

По-рано кметът на Москва Сергей Собянин съобщи за 10 безпилотни апарата, които са били свалени в непосредствена близост до руската столица, в един по думите му от "най-мащабните опити да бъде атакувана Москва с помощта на дронове" от началото на войната.

 

Някои от дроновете са били унищожени над град Подолск, на около 38 км южно от Кремъл. Московските летища спряха работа за няколко часа. Не се съобщава за щети и жертви.

Още от "Светът"

Много мързеливи руски командири виновни за тежки загуби на Москва - руснаците се събраха на полигон, а въоръжените сили

За пети път за шест месеца въоръжените сили на Украйна проследяват струпвания на руснаци с помощта на БЛА и след това нанасят удари с от РСЗО HIMARS

Прочетете повече прочетете повече

Украинската ПВО отблъсна руско терористично нападение срещу Киев, 54 украински дрона удариха Русия

Отломки от унищожен украински дрон предизвикаха пожар в склад за боеприпаси в град Торопец в руската Тверска област, което наложи частична евакуация на жителите на околността

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени