Украйна отмени въздушната тревога в по-голямата част от страната часове след като Русия предприе нова серия терористични ракетни нападения

Москва е извършила около 20 отделни нападения с ракети и дронове срещу украински градове от началото на май

Руски ракетен удар
Руски ракетен удар Източник: Telegram

Украинските власти отмениха предупрежденията за въздушни нападения в по-голямата част от страната, включително в столицата Киев, написа в Telegram кметът на града Виталий Кличко. Това става часове след като Русия предприе нова серия от ракетни нападения срещу Украйна.

 

Москва е извършила около 20 отделни нападения с ракети и дронове срещу украински градове от началото на май. Повредени са частни домове, стопански постройки и автомобили, съобщават от канцеларията на генералния прокурор на Украйна. 

 

 

Кметът на украинската столица Кличко, който по-рано съобщи за две отделни нападения тази нощ, добави, че не е имало обаждания до спасителните служби в резултат на последните руски атаки. Украйна редовно заявява, че отбраната ѝ сваля повечето руски ракети и дронове.

 

Противовъздушната отбрана в Киев е била задействана рано тази сутрин, опитвайки се да отблъсне руски атаки. Ройтерс се позовава на отделни изявления в Telegram на кмета на украинската столица и военните.

 

"Има експлозии в града. Противовъздушната отбрана е задействана", съобщи по-рано Кличко и добави, че нова вълна от дронове се е насочила към града.

Още от "Светът"

Тръмп не може да внесе пълната гаранция за плащането на 454 милиона долара глоби по делото за измама, казаха негови адво

При липсата на пълна гаранция за глобата, жалбата, подадена от Доналд Тръмп през февруари пред друг съд, няма да има отлагателно действие

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени