Украйна планира да създаде сили за киберотбрана

Генералният щаб подчерта, че създаването на киберсилите като отделен род въоръжени сили значително ще укрепи способностите на украинската армия

Кибер войски
Кибер войски Източник: Depositphotos
Украинските висши военни обсъждат сформирането на сили за киберотбрана в структурата на въоръжените сили на Украйна, съобщи ГЩ на ВСУ.
 
Възможността за създаване на киберсили като отделен род войски бе обсъдена от представители на украинските сили за отбрана, членове на Комитета по национална сигурност, отбрана и разузнаване във Върховната рада, както и експерти.
 
Работната среща бе председателствана от генерал-лейтенант Анатолий Барилевич, ръководител на генералния щаб на въоръжените сили на Украйна.
 
Генералният щаб подчерта, че създаването на киберсилите като отделен род въоръжени сили значително ще укрепи способностите на украинската армия.
 

Още от "Светът"

САЩ отпуснаха на Украйна $20 млрд. от замразените руски активи; Зеленски благодари на Г-7 за новата помощ за общо $50 мл

Сега Украйна може да получи помощта, от която се нуждае, без да обременяваме данъкоплатците, заяви в изявление американският президент Джо Байдън.

Прочетете повече прочетете повече

Лукашенко контра на Путин: Привличането на военнослужещи от трети страни ще доведе ескалация на конфликта в Украйна

Коментарът на Лукашенко бе по повод изявлението на САЩ, които за първи път обявиха, че са се запознали с доказателства за присъствието на 3000 севернокорейски военнослужещи в Русия

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени