Украйна покани западни пилоти на F-16 да се бият срещу Русия

Предложението отправи министърът на отбраната Алексей Резников

Алексей Резников
Алексей Резников Източник: Скрийншот/видео кадър

Министърът на отбраната на Украйна Алексей Резников покани чуждестранни пилоти на изтребители F-16 да се присъединят към украинската армия, съобщава 24 канал. Той отправи предложението си на съвместен брифинг с датския си колега в понеделник.

 

Резников предложи чуждестранни професионалисти, които имат желание, подходящи разрешителни и знаят как да обслужват самоходна артилерия и танкове, прехвърлени от съюзниците, да дойдат да работят в Украйна.

 

"Това се отнася и за пилотите. Ако има пилоти, които знаят как да управляват изтребители F-16 и са готови да участват във войната - чуждестранният легион е готов да отвори вратите си", изтъкна той.

 

Украйна се надява да получи изтребители F-16 от западните си съюзници, тъй като тези самолети се използват от редица държави и поддръжката им ще бъде по-лесна.

 

По-рано генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг не изключи възможността съюзниците да се решат на подобна стъпка. Въпреки това досега Киев е получил само съветски самолети от Запада.

Още от "Светът"

Ген. Каволи: Победата на Украйна няма да е достатъчна - Русия ще бъде заплаха в продължение на много години

Кремъл се опитва да възстанови загубите си в Украйна, за да концентрира основните си сили в западните райони на Руската федерация, заяви командващият силите на САЩ в Европа

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени