Украйна съобщава за пробив в района на Бахмут, а Пригожин обвини в "бягство" редовните руски сили

Той обвини руския Генерален щаб, че се опитва да представи ситуацията в по-добра светлина

Украински военни
Украински военни

Украйна съобщи, че е постигнала пробив в района на опустошения източен украински град Бахмут, епицентър на боевете с руските сили, предаде Франс прес.

 

Шефът на частната военна компания "Вагнер" Евгений Пригожин потвърди информацията за напредъка на украинските сили в близост до Бахмут, където неговите бойци са на първа линия. Той обвини редовните руски части, че са "избягали" от позициите си.

 

"Завземането на Бахмут няма да донесе нищо на Русия, защото фланговете се ронят, а фронтът се разпада", заяви Пригожин в публикуван видеоклип. Той обвини руския Генерален щаб, че се опитва да представи ситуацията в по-добра светлина.

 

Пригожин заявява, че смята за неизбежна "глобална трагедия за Русия", отбелязва украинската агенция УНИАН, като се позовава на видеозаписа, публикуван в неговия канал в Телеграм.

 

Малко преди новите остри критики на ръководителя на "Вагнер", руското министерство на отбраната заяви, че неговите сили са отблъснали 26 украински нападения на 95-километровия фронт в района на Соледар, припомня АФП.

 

Украинската зам.-министърка на отбраната Ханна Маляр заяви по-рано днес, че силите на Киев са напреднали с два километра в района на Бахмут. Тя добави, че украинските сили не са отстъпвали позиции в опустошения град през цялата седмица.

Още от "Светът"

Последни новини

Най-четени