Украйна се нуждае от повече системи за противовъздушна отбрана, заяви Зеленски след руските атаки с дронове по Одеса и Харковска област

Зеленски благодари на всички, които са участвали в спасителната операция

Разрушеният блок в Одеса
Разрушеният блок в Одеса Източник: Главно управление на Държавната служба за извънредни ситуации в Одеска област

Украйна се нуждае от повече системи за противовъздушна отбрана от своите партньори, заяви украинският президент Володимир Зеленски след руските атаки с дронове тази нощ по Одеса и Харковска област. Това предаде Укринформ, като се позова на пост на Зеленски във "Фейсбук", където той качи и видеоклип, показващ последиците от руския удар с дрон "Шахед" по жилищна сграда в Одеса.

 

Агенцията отбелязва, че според украинския президент Русия продължава да атакува мирното население в страната. "Нощна атака с "Шахед": Харков, Одеса, градове в Сумска област. Един от вражеските дронове удари жилищна сграда в Одеса. Разрушени са 18 апартамента. Изказвам съболезнования на семействата и приятелите на жертвите", подчерта Зеленски.

 

По думите на украинския президент спасителната операция продължава. Всички служби са на мястото на удара. На жителите се оказва цялата необходима помощ. Зеленски благодари на всички, които са участвали в спасителната операция.

"Нуждаем се от повече противовъздушна защита от партньорите ни. Трябва да укрепим украинския противовъздушен щит, за да увеличим защитата на нашите хора от руския терор", подчерта Зеленски.

 

Според президента "повече системи за противовъздушна отбрана, повече ракети за противовъздушна отбрана спасяват човешки живот".

Още от "Светът"

Жозеп Борел: Страните от ЕС трябва да изпратят на Украйна противоракетни системи

Имаме системи "Пейтриът", имаме противоракетни системи. Трябва да ги извадим от нашите казарми, където се намират и да ги изпратим на Украйна, където бушува война, добави той

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени