Украйна се зарече да разбие всички проруски структури на своята територия

Лондон обвини Москва, че се стреми да установи проруски лидер в Киев

Михаил Подоляк
Михаил Подоляк

Украйна заяви днес, че "ще продължи да разбива" всички проруски групировки, след като Лондон обвини Москва, че се стреми да установи проруски лидер в Киев, предаде Франс прес.

 

"Държавата ни ще продължи политиката си да разбива всички олигархически и политически структури, способни да работят за дестабилизация на Украйна или съучастници на (руските) окупатори", заяви Михаил Подоляк, съветник на шефа на президентската администрация в Киев, в писмен коментар, изпратен до агенцията.

 

"Името на бившия депутат Евгений Мураев, сочен от Лондон като потенциален кандидат за ръководител, когото Москва иска да постави в Киев, не изненадва", пише служителят.

 

"Правителствата на нашите партньори започнаха да назовават нещата с имената им и да излагат на показ "приятели на Русия", изразява задоволство Подоляк, припомняйки скорошно решение на Вашингтон да наложи санкции на четирима украинци, включително двама действащи депутати, обвинени, че работят с руските тайни служби, съобщава БТА.

 

"Британските данни допълват списъка с видни личности, "подбрани" от Кремъл с цел да се опитват да прокарват руските интереси", допълва той.

Още от "Светът"

Зеленски приветства американския пакет от военна помощ, отправи молба за допълнителна противовъздушна отбрана

Зеленски заяви пред Блинкън, че Украйна се нуждае от две батареи за противовъздушна отбрана за североизточния град Харков, който е подложен на руски въздушни удари

Прочетете повече прочетете повече

Руската атака в Харковска област цели да открие нов фронт, който да отклони силите на Украйна преди пристигането на запа

Лошо изградените украински укрепления и трайния недостиг на боеприпаси позволиха на Русия да напредне в района от петък насам

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени