Украйна ще победи Русия, каза Борис Джонсън пред украинския парламент

Той обеща нова военна помощ от 300 млн. паунда

Борис Джонсън
Борис Джонсън Източник: Pinterest

Украйна ще победи Русия и отново ще стане свободна държава, каза днес британският премиер Борис Джонсън в обръщение към украинската Върховна Рада.

 

"Имам едно послание към вас днес: Украйна ще победи, Украйна ще бъде свободна", заяви британският премиер във видео, публикувано във фейсбук страницата на украинския депутат Руслан Стефанчук.

 

Великобритания ще увеличи военната си помощ за Украйна, свързана с руската инвазия, с 300 милиона британски лири (близо 355 милиона евро), по-специално с предоставяне на радари и дронове, допълни Джонсън, цитиран от Gordonua.

 

"Днес мога да обявя нов план за помощ, предоставена от британското правителство и възлизаща на общо 300 милиона британски лири, включваща радари за локализиране на артилерията, обстрелваща градовете ви, тежкотоварни дронове за снабдяване на вашите сили и хиляди устройства за нощно виждане", каза Джонсън.   

 

Още от "Светът"

Русия загуби оръжейния пазар на Индия, на който доминираше повече от половин век

Според SIPRI общият износ на оръжие от Русия е спаднал с 53% между 2014-2018 г. и 2019-2023 г. За първи път Русия е на трето място в световната класация на износителите на оръжие, зад Франция.

Прочетете повече прочетете повече

"Лвов е Украйна!", подчерта полският външен министър по повод руската пропаганда, че Полша има териториални претенции

Министърът отбеляза, че руските лидери и пропагандисти се опитват да настроят поляците и украинците едни срещу други, но няма да успеят

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени