Украйна удари военно летище на руската стратегическа авиация

На 26 декември 2022 г. трима руски военнослужещи бяха убити след нападение на това летище

Украйна атакува военно летище на стратегическата авиация на РФ
Украйна атакува военно летище на стратегическата авиация на РФ Източник: Колаж/Главред

През нощта на 10 януари два дрона паднаха на територията на военното летище "Енгелс 2" в Саратовска област на Руската федерация. Това летище е база за стратегически бомбардировачи, извършващи въздушни удари по Украйна. Това съобщава изданието Astra с позоваване на собствени източници.

 

Според изданието Министерството на отбраната на Руската федерация вече е изготвило доклад за настоящата ситуация. Отделът съобщи за свалянето на украински дрон над територията на Саратовска област. Губернаторът на региона Роман Бусаргин поясни, че дронът е бил свален над окръг Енгелс и че изглежда, че никой не е пострадал.

 

 

Според ASTRA обаче два дрона са били свалени над територията на стратегическото авиационно военно летище "Енгелс 2".

"Имаше 2 дрона, те бяха свалени и паднаха на територията на военното летище "Енгелс 2". Последствията са неизвестни", коментират медиите.

 

Заслужава да се отбележи, че между контролираната от Украйна територия и летище Енгелс-2 има повече от 600 км. Авиобазата "Енгелс", където са базирани стратегическите бомбардировачи Ту-160, се използва за въздушни удари на територията на Украйна от февруари 2022 година. На 26 декември 2022 г. трима руски военнослужещи бяха убити след нападение на това летище.

 

 

Още от "Светът"

Полша иска да поддържа възможно най-добри връзки със САЩ, независимо кой е на власт, заяви външният министър Радослав Ши

Посещението на Шикорски във Вашингтон целеше да му даде възможност да обсъди с американски официални представители двустранните отношения, въпросите на сигурността и войната в Украйна

Прочетете повече прочетете повече

Белият дом смята, че помощта на САЩ ще помогне на Украйна да извърши контраофанзива през 2025 г.

Посочвайки сценария за война през следващата година, съветникът на президента на САЩ по националната сигурност Джейк Съливан отбеляза, че Украйна възнамерява да "продължи напред, за да си възвърне територията, която руснаците й отнеха"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени