Украйна унищожи 1/5 от "непобедимия" руски Черноморски флот

Успехите на Украйна срещу военните кораби на Путин след 2022 г. илюстрират липсата на съвременни технологии и липсата на професионализъм на руските моряци

Горящ руски кораб
Горящ руски кораб Източник: Скрийншот видео кадър

Украйна вече потопи една пета от руския Черноморски флот, съобщи германският вестник BILD. През пролетта на 2022 г. руският Черноморски флот се е състоял от над 70 кораба и руската пропаганда го е нарекла "непобедим".

 

"Но след унищожаването на крайцера "Москва" флотът се отдалечи завинаги от бреговете на Украйна. Оттогава са унищожени 13 кораба в открито море и на доковете, както и сградата на щаба на Черноморския флот в Севастопол ", посочва германското издание.

 

Украйна потопи една пета от руския Черноморски флот
Украйна потопи една пета от руския Черноморски флот Източник: Telegram

След унищожаването на ракетния катер "Ивановец" в Крим загубите на руския Черноморски флот, съдейки по общия тонаж на корабите, вече са 20%. Историци посочват, че Русия никога не е била могъща сила в морето, колкото и руската пропаганда да се опитва да ни убеди в обратното. Силата на руската държава винаги е била нейната армия, а не нейният флот.

 

Успехите на Украйна срещу военните кораби на Путин след 2022 г. илюстрират липсата на съвременни технологии и липсата на професионализъм на руските моряци. След инвазията в Украйна редица руски кораби бяха преквалифицирани в подводници и в момента гордо лежат на дъното на Черно море.

 

Още от "Светът"

Фон дер Лайен обвини германската крайна десница в "пропаганда за Путин" и "шпионаж в полза на Русия"

Председателката на ЕК изключи каквото и да било сътрудничество по европейски въпроси с групата, към която принадлежи АзГ - "Идентичност и демокрация", в която влиза и френската партия "Национален сбор"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени