Украйна унищожи руска ракетна система С-300 в пограничната Ростовска област

Ударът е извършен от подразделения на Военноморските сили в сътрудничество с други подразделения на ВСУ

Унищожена система С-300
Унищожена система С-300 Източник: Telegram

През нощта на 21 август украински военни атакуваха позиция на руската система за противовъздушна отбрана С-300 близо до село Новошахтинск, Ростовска област на Руската федерация, съобщава Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна.

 

"Според резултатите от обективния контрол са наблюдавани експлозии в определени точки за прицелване. Точността на поражението се разследва", се казва в доклада.

 

Съобщава се, че ударът е извършен от подразделения на Военноморските сили в сътрудничество с други подразделения на ВСУ.

 

"Трябва да се отбележи, че руските нашественици използват комплексите С-300 и за нанасяне на удари по мирни градове в Украйна, разрушавайки жилищни сгради и тероризирайки цивилното население. Продължава съвместната бойна работа на всички компоненти на Отбранителните сили на Украйна по важни цели на руските въоръжени сили", отбелязват в Генералния щаб.

 

В мрежата е публикувано видео от последиците от нощната атака в Ростовска област, пише УНИАН.

Още от "Светът"

Много мързеливи руски командири виновни за тежки загуби на Москва - руснаците се събраха на полигон, а въоръжените сили

За пети път за шест месеца въоръжените сили на Украйна проследяват струпвания на руснаци с помощта на БЛА и след това нанасят удари с от РСЗО HIMARS

Прочетете повече прочетете повече

Украинската ПВО отблъсна руско терористично нападение срещу Киев, 54 украински дрона удариха Русия

Отломки от унищожен украински дрон предизвикаха пожар в склад за боеприпаси в град Торопец в руската Тверска област, което наложи частична евакуация на жителите на околността

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени