Украйна в настъпление губи по-малко техника, отколкото рашистите в отбрана

Главното е да губим колкото може по-малко хора, заявяват от СБУ

Украински военни
Украински военни Източник: Telegram

Руските окупатори преднамерено завишават количествата на унищожена украинска бойна техника. Истината е, че дори и в ситуация на настъпление ВСУ губят много по-малко техника от врага, който се отбранява. 

 

"Трябва да се има предвид, че нито едно контранастъпление не може да се случи без загуби. Разбира се, командването трябва да прави всичко, което е нужно, за да бъдат тези загуби по-малки. Най-важното е загубите в жива сила да се възможно най-ниски, защото хората са ни най-ценни. Техниката може да се възстанови, но хората - не", заяви в ефира на  Эспрессо  народният депутат на Украйна и серкетар на Комитета по въпросите на националната сигурност, отбраната и разузнаването, полковникът от СБУ Роман Костенко, цитиран от УНИАН

 

Той припомни, че руснаците планираха да завладят Киев за три дни. Сега, след година и половина война, врагът е в глуха отбрана в Запорожкото направеление. Всички видяхме, че хората в тях останаха живи. Техниката ще бъде ремонтирана и украинските защитници отново ще щурмуват вражеските позиции. Руснаците се опитват да покажат, че всичко върви по плановете им. Но техният план беше друг - да завладеят Киев за три дни, а сега разказват колко "георично" се съпротивляват на наашето контранастъпление", добавя Костенко.

Още от "Светът"

Фон дер Лайен обвини германската крайна десница в "пропаганда за Путин" и "шпионаж в полза на Русия"

Председателката на ЕК изключи каквото и да било сътрудничество по европейски въпроси с групата, към която принадлежи АзГ - "Идентичност и демокрация", в която влиза и френската партия "Национален сбор"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени