Украйна: Започваме контраофанзивата, няма време за губене

Това заяви шефът на украинското военно разузнаване Кирил Буданов

Началникът на ГУРМО на Украйна Кирил Буданов
Началникът на ГУРМО на Украйна Кирил Буданов Източник: Украинская правда

Украйна разполага с необходимия минимум въоръжение, за да започне контранастъпление. Това заяви шефът на украинското разузнаване Кирило Буданов, цитиран от "Украинска правда".

 

"Много цивилни все още са под руска окупация и няма повече време за губене. Вече разполагаме с необходимия минимум оръжия. Мога само да кажа, че ще започне скоро", каза Кирило Буданов, началник на Главното разузнавателно управление на Украинското министерство на отбраната в интервю за японския телевизионен канал NHK.

 

Според него, за да освободи територията си от нашествениците, украинските сили се нуждаят от повече оръжия. По-специално това се отнася за модерни западни изтребители. "Трябва да изтласкаме Русия от нашата територия. Трябва да използваме всичките си сили и средства за постигане на тази цел. Необходими са ни големи запаси от оръжие и боеприпаси, за да продължим успешно операцията", обобщи ръководителят на ГУР.

Още от "Светът"

Антъни Блинкен: Дори Съветите не произвеждаха толкова бързо оръжия, колкото Русия в момента

Западът трябва да направи всичко възможно, за да превърне нападението на Русия срещу Украйна в стратегическо поражение за Москва, добави държавният секретар на САЩ

Прочетете повече прочетете повече

САЩ отхвърлиха възможността Международният наказателен съд да разследва Израел

Нетаняху се опасява, че главният прокурор на МНС Карим Хан може тази седмица да издаде международни заповеди за арест за него, министъра на отбраната Йоав Галант и началника на Генералния щаб Херци Халеви

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени