Украйна заяви, че е свалила 35 от общо 39 изстреляни от Русия дронове тази нощ

Не се уточнява дали има разрушения

Нападение с дронове-камикадзе
Нападение с дронове-камикадзе Източник: Depositphotos

 Украинската противовъздушна отбрана свали 35 от общо 39 изстреляни от Русия срещу територията ѝ дронове през изминалата нощ, съобщиха военновъздушните сили на Украйна, цитирани от "Украинска правда". 

 

Повечето от безпилотните летателни средства са унищожени над източните и южните украински области, посочиха ВВС в социалната мрежа Telegram. Не се уточнява дали има разрушения.

 

В нощта на 10 март руските окупатори нанесоха удари по Харковска област и Донецка област с 4 зенитни управляеми ракети С-300 и 39 ударни безпилотни летателни апарата тип "Шахед" (изстреляни от нос Чауда, временно окупирания Крим и Приморско-Ахтарск в Руска федерация).

 

В резултат наработата на украинската ПВО са свалени 35 дрона в Кировоградска, Николаевска, Днепропетровска, Черкаси, Одеса, Херсонска, Хмелницка, Виница, Киевска и Житомирска област, добавят от ВВС на ВСУ.

 

Повечето от целите са унищожени от силите и средствата на мобилните огневи групи на Силите за отбрана на Украйна. Изтребители, зенитно-ракетни части на ВВС и системи за електронна война също са участвали в отблъскването на въздушната атака.

Още от "Светът"

Последни новини

Най-четени