Украйна заяви, че е свалила 58 от 67 дрона, с които я е атакувала Русия тази нощ

Тази нощ противовъздушната отбрана работеше във Виницка, Ровненска, Хмелницка, Киевска, Кировоградска, Николаевска, Черниговска, Черкаска, Сумска, Херсонска и Полтавска области, отбелязаха от ВСУ

Дронове
Дронове Източник: Depositphotos

Украйна заяви, че е свалила 58 от 67 дрона, с които я е атакувала Русия тази нощ, предаде УНИАН. Украинските военновъздушни сили заявиха, че системите за противовъздушна отбрана са били задействани в 11 области на Украйна. Кореспонденти на Ройтерс в Киев казват, че са чули серия от експлозии малко след 03:00 ч. тази нощ.

 

"Авиацията, зенитно-ракетните войски, мобилните огневи групи, подразделенията за радиоелектронна борба на Силите за отбрана на Украйна участват в отблъскването на въздушната атака на врага... Тази нощ противовъздушната отбрана работеше във Виницка, Ровненска, Хмелницка, Киевска, Кировоградска, Николаевска, Черниговска, Черкаска, Сумска, Херсонска и Полтавска области", отбелязаха от Въоръжените сили на Украйна.

 

Откакто руските сили нахлуха в Украйна през февруари 2022 година, Москва атакува Украйна с хиляди ракети и дронове. Украинските военновъздушни сили казаха, че дронове "Шахед" са били пуснати срещу Украйна от два гранични региона на Русия, както и от окупирания от Русия Кримски полуостров.

 

Украинският парламент заяви в "Телеграм", че отломки от свален тази нощ дрон са паднали близо до сградата на парламента.

Още от "Светът"

Путин подписа указ за увеличаване числеността на руската армия до почти 2,4 милиона души

На правителството е възложено да предостави на Министерството на отбраната на Руската федерация бюджетни средства от федералния бюджет, необходими за изпълнението на този указ

Прочетете повече прочетете повече

Ранените цивилни в украинския град Харков при руска бомбардировка нараснаха на 30

Харков, вторият по големина град в Украйна, е разположен близо до руската граница и постоянно е подложен на атаки от руски бомби, ракети и безпилотни летателни апарати

Прочетете повече прочетете повече

Прокуратурата в Палермо поиска 6 г. затвор за Матео Салвини

Салвини е обвинен в отвличане поради забраната, наложена от него като вътрешен министър на 147 мигранти, намиращи се на борда на испанския кораб "Open Arms", да слязат на остров Лампедуза през август 2019 г.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени