Украйна заяви, че е унищожила 10 от общо 12 дрона, изстреляни срещу нея от Русия тази нощ

Изстреляните от Русия дронове са летели към Северозападна Украйна

Дрон
Дрон Източник: ИноСМИ

Русия изстреля тази нощ 12 дрона и една крилата ракета срещу Украйна, като украинските системи за противовъздушна отбрана унищожиха 10 от дроновете, преди да са достигнали целите си, заявиха днес украинските военновъздушни сили.

 

Същата информация бе съобщена и от украинската новинарска агенция Укринформ, която се позовава на публикация във Фейсбук на генералния щаб на украинските въоръжени сили. Крилатата ракета не бе унищожена, но не успя да достигне целта, казаха военновъздушните сили.

 

 

"Десет от 12 е перфектен резултат. Всеки ден виждаме добри резултати", заяви по украинската национална телевизия говорителят на украинските военновъздушни сили Юрий Игнат.

 

Изстреляните от Русия дронове са летели към Северозападна Украйна. Повечето от тях са били свалени над южната Николаевска област, съобщават военновъздушните сили.

 

Представители на украинските власти на областно ниво потвърдиха информацията за атаката, но казаха, че не разполагат с данни за пострадали хора или за материални щети.

Още от "Светът"

ISW: Украйна ще може да стабилизира фронтовите линии през следващите месеци

Анализаторите на вашингтонския Институт за изследване на войната са на мнение, че добре обезпечените украински сили вероятно ще успеят да предотвратят оперативно значителен руски напредък по време на очаквания опит за лятна офанзива на Русия

Прочетете повече прочетете повече

Руските терористи атакуваха енергийна инфраструктура в три украински области - ударени са четири топлоелектрически центр

Властите в Киев обявяват, че Украйна е загубила 80 процента от енергията си, произвеждана в топлоелектрическите централи, и около 35% от продукцията на водноелектрическите централи

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени