Украйна заяви, че тази нощ е отблъснала най-голямата руска въздушна атака от месеци насам

По данни на градската военна администрация над столицата Киев и предградията са били неутрализирани над 40 дрона, без да бъдат причинени жертви

Дронове
Дронове Източник: Depositphotos

Украйна обвини Русия, че през изминалата нощ е изстреляла крилата ракета и 89 ирански дрона, като е извършила най-голямата си въздушна атака от месеци насам, предаде Франс прес.

 

"Днес украинската противовъздушна отбрана устоя и отблъсна масирана атака от вражески дронове", се казва в изявление на военновъздушните сили, в което се твърди, че всички цели са били свалени. 

 

По данни на градската военна администрация над столицата Киев и предградията са били неутрализирани над 40 дрона, без да бъдат причинени жертви. 

 

В Киевска област са били повредени 13 жилища. "Отломки са повредили фасади, покриви и прозорци. Службите за спешна помощ потушиха пожар в една от тях", заяви Руслан Кравченко, началник на областната военна администрация. Нападението е продължило над 7 часа, по данни на Укринформ.

 

Русия изстрелва дронове и ракети над Украйна почти всяка нощ, като твърди, че се взима на прицел военни и енергийни цели. Руските удари обаче често попадат в жилищни райони, като убиват и раняват цивилни, отбелязва АФП.

Още от "Светът"

Путин подписа указ за увеличаване числеността на руската армия до почти 2,4 милиона души

На правителството е възложено да предостави на Министерството на отбраната на Руската федерация бюджетни средства от федералния бюджет, необходими за изпълнението на този указ

Прочетете повече прочетете повече

Ранените цивилни в украинския град Харков при руска бомбардировка нараснаха на 30

Харков, вторият по големина град в Украйна, е разположен близо до руската граница и постоянно е подложен на атаки от руски бомби, ракети и безпилотни летателни апарати

Прочетете повече прочетете повече

Прокуратурата в Палермо поиска 6 г. затвор за Матео Салвини

Салвини е обвинен в отвличане поради забраната, наложена от него като вътрешен министър на 147 мигранти, намиращи се на борда на испанския кораб "Open Arms", да слязат на остров Лампедуза през август 2019 г.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени